Το Carousel

Ένας χώρος που ξυπνά αναμνήσεις παιδικών χρόνων, που εξάπτει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων.

Στο Carousel θα βρείτε παιχνίδια από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρίες του χώρου, ποιοτικά, ασφαλή, παιδαγωγικά και διασκεδαστικά, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το ύφασμα και το μέταλλο καθώς και πολλά πρωτότυπα είδη για όλες τις ηλικίες.
Μέσα από τα παιχνίδια του Carousel τα παιδιά ανακαλύπτουν, δημιουργούν, φαντάζονται, διασκεδάζουν, εξασκούνται, επεκτείνουν την αντίληψη και τις αισθήσεις τους. Αλλά και οι μεγάλοι διασκεδάζουν, απολαμβάνουν δημιουργικό και ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά τους, βρίσκουν την ευκαιρία να παίξουν με τα παιχνίδια των ονείρων τους, με τα παιχνίδια που ονειρευόντουσαν όταν ήτανε παιδιά!

Το Carousel δημιουργήθηκε το 2006 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Το 2008 ένα δεύτερο κατάστημα δημιουργήθηκε στην Άρτα.

Από την πρώτη στιγμή το Carousel ταξίδεψε μέσω του διαδικτύου με την ιστοσελίδα του. Στα τέλη του 2012 η ιστοσελίδα έδωσε την θέση της στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα προσφέροντας πολλές δυνατότητες στους επισκέπτες της με κύρια αυτήν της άμεσης αγοράς των προϊόντων του Carousel.

Το ιστορικό του Carousel

Το Carousel γεννήθηκε σαν ιδέα έπειτα από την ανάγκη μας να εκφράσουμε την δημιουργικότητά μας, να προσθέσουμε περισσότερο φως και χρώμα στον κόσμο που μας περιβάλει.
Ένα «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» στην πρόσοψη κάποιου άδειου καταστήματος, ένα τηλεφώνημα στον αριθμό του ενοικιαστηρίου (περισσότερο από περιέργεια σχετικά με το εφικτό και το ανέφικτο), κι έπειτα, τις νύχτες μας μέσα στα όνειρά μας να βάφουμε τους τοίχους στα αγαπημένα μας χρώματα να φυτεύουμε λουλούδια στις πέργκολες να τοποθετούμε ράφια στους τοίχους να τα γεμίζουμε με τα παιχνίδια των παιδικών μας ονείρων ενώ η αγαπημένη μας μουσική παίζει στα ηχεία και γεμίζει το όνειρο με μελωδία!

Τον επόμενο καιρό τα όνειρα άρχισαν να υλοποιούνται με την ιδιαίτερη υποστήριξη του Φίλιππου και της Ελίνας που ξενύχτησαν αμέτρητες βραδιές μαζί μας συζητώντας και αναλύοντας ιδέες, σκέψεις και εκδοχές του ονείρου. Του Τάσου (Τατά) ο οποίος με το γέρικο Seat Ibiza (δεκαετίας του 80) διέσχισε μαζί μας τη μισή Ελλάδα για επισκέψεις σε προμηθευτές, εκθέσεις, μεταφορά υλικών και προϊόντων. Της Χαράς η οποία με τον δικό της τρόπο βοήθησε στην υλοποίηση του ονείρου. Της Ντίνας που από την πρώτη στιγμή πήρε επάνω της το Carousel της Άρτας κρατώντας το στο επίπεδο που του πρέπει. Και τέλος της μικρούλας -τότε- Μαρίας η οποία δίδαξε σε όλους μας μυστικά που δεν θα τα διαβάζαμε σε κανένα βιβλίο γιατί απλώς δεν υπάρχουν γραμμένα πουθενά. Μυστικά που μόνο ένα παιδί μερικών μηνών τα γνωρίζει και τα μεταδίδει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Ο Δεκέμβρης του 2006 μας βρήκε μέσα στο Carousel γεμάτους ενθουσιασμό. Η πίστη μας στο όνειρο υπερτερούσε όλων των άλλων και η ανταπόκριση των ανθρώπων μάς έδινε καθημερινά περισσότερη ενέργεια. Θέσαμε υψηλούς στόχους: υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας να αισθανόμαστε τον ενθουσιασμό και την αγνότητα των πρώτων εκείνων ημερών, να μην αφήσουμε την μαγεία να χαθεί από μέσα μας, να βιώνουμε το όνειρο σε όλο του το μεγαλείο. Τα χρόνια περνούσαν με το Carousel να πηγαίνει όπου κι εμείς, να βλέπει μέσα από τα μάτια μας, να χαίρεται και να λυπάται μαζί μας κι εμείς να χαιρόμαστε και να λυπόμαστε μέσα από αυτό, να το μαθαίνουμε και να μας μαθαίνει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ.

Τον Δεκέμβρη του 2008, σε συνέχεια του αρχικού μας ονείρου προέκυψε το Carousel στην Άρτα κι εμείς πειστήκαμε ακόμη περισσότερο πως η ζωή είναι αναπάντεχη και γεμάτη εκπλήξεις. Αρκεί να είσαι τολμηρός κι ανοιχτός σε αυτές. Την άνοιξη του 2010 το Carousel της Αλεξάνδρειας μεταφέρθηκε κεντρικότερα, σε μεγαλύτερο χώρο όπου στεγάστηκε έως και τον Νοέμβριο του 2015.

Τον Απρίλιο του 2014 το Carousel της Άρτας μεταφέρθηκε στο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα.

Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων είχαμε την χαρά να πραγματοποιήσουμε πλήθος εκδηλώσεων οι οποίες πρόσφεραν χαμόγελα σε εκατοντάδες πρόσωπα μικρών και μεγάλων. Παραστάσεις, εκδηλώσεις δημιουργικότητας, χάπενινγκ κ.α.
Και συνεχίζουμε με πείσμα, κόντρα στους δύσκολους καιρούς. Με εφόδια την αγάπη σας αλλά και την αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε.

Σας ευχαριστούμε.

Αγλαΐα Σταυρούλα – Μανώλης Κουτσάκας

 

Post your comment

Carousel.gr