Ref:

bool(false)

Το Carousel

Ένας χώρος που ξυπνά αναμνήσεις παιδικών χρόνων, που εξάπτει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων.

Στο Carousel θα βρείτε παιχνίδια από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρίες του χώρου, ποιοτικά, ασφαλή, παιδαγωγικά και διασκεδαστικά, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως το ξύλο (ξύλινα παιχνίδια), το ύφασμα και το μέταλλο (υφασμάτινα και μεταλλικά παιχνίδια) καθώς και πολλά πρωτότυπα είδη για όλες τις ηλικίες (ιδιαίτερα δώρα για τη γυναίκα, είδη διακόσμησης δωματίου, πρωτότυπα δώρα για κάθε περίσταση, εποχιακά είδη όπως σχολικές τσάντες, Χειροποίητες Πασχαλινές λαμπάδες και άλλα πολλά πολλά πρωτότυπα προϊόντα).
Μέσα από τα παιχνίδια του Carousel τα παιδιά ανακαλύπτουν, δημιουργούν, φαντάζονται μα πάνω απ όλα διασκεδάζουν! Αλλά και οι μεγάλοι διασκεδάζουν! Ξεγλυστρώντας από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας με σημείο αναφοράς τα παιχνίδια του Carousel, απολαμβάνουν δημιουργικό & ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά τους! Παράλληλα συνειδητά ή ασυνείδητα, πιάνονται από την αφορμή για να παίξουν με παιχνίδια των ονείρων τους, με τα παιχνίδια που ονειρευόντουσαν όταν και οι ίδιοι ήταν παιδιά!

Το Carousel δημιουργήθηκε το 2006 στην Ημαθία. Το 2008 ένα δεύτερο κατάστημα δημιουργήθηκε στην Άρτα. Κάποια φεγγάρια στάθηκε και στα Γιαννιτσά... 
 
Παράλληλα και από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας των φυσικών καταστημάτων, από τα τέλη δηλαδή του 2006, όταν ακόμη η παρουσία στο διαδίκτυο φάνταζε για τους περισσότερους κάτι σαν "επιστημονική φαντασία", το Carousel με τα χιλιάδες του προϊόντα, ταξίδευε μέσω της ιστοσελίδας του, www.carousel.gr και του blog http://carousel-gr.blogspot.com/* σε όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο. Στα τέλη του 2010 η ιστοσελίδα έδωσε την θέση της στο ηλεκτρονικό κατάστημα προσφέροντας πολλές δυνατότητες στους επισκέπτες με κύρια δυνατότητα την άμεση ηλεκτρονική αγορά των προϊόντων του Carousel. Μέχρι τότε, όλες οι παραγγελίες πραγματοποιούνταν τηλεφωνικά :) -πάλι καλά και δόξα τω Θεώ!

*Αξίζει να περιηγηθείτε σε παλιές αναρτήσεις του blog. Πηγαίνοντας σελίδα-σελίδα πίσω, πίσω πίσω*, θα φτάστε στην πρώτη ανάρτηση και από εκεί ξεκινήστε σιγά-σιγά το ταξίδι, από κάτω προς τα επάνω, σαν ένα βιβλίο που διαβάζεται ανάποδα, από το τέλος προς την αρχή. Και ίσως έτσι διαπιστώσετε το πάθος που εκφράζονταν με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα από ατελείωτη προσωπική εργασία.
Έως και το 2015 οι αναρτήσεις του Blog, η επεξεργασία των φωτογραφιών, ο κώδικας κλπ, πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά μέσα στη νύχτα -καθώς οι ώρες της μέρας δεν ήταν αρκετές για να τα χωρέσουν όλα. Το ιδανικό λοιπόν θα ήταν να διαβαστεί σε παρόμοιες συνθήκες. Και καλύτερα όχι από κινητό ή από τάμπλετ. Η μορφοποίηση και η εμφάνιση χάνουν :( (διαφορετικά, για ανάγνωση από κινητά ή τάμπλετ, επιλέξτε στο κάτω μέρος της σελίδας: Προβολή έκδοσης ιστού").
* για να μεταφερθείτε στις παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέγετε στο τέλος της κάθε σελίδας το "παλαιότερες αναρτήσεις" και ξανά "παλαιότερες αναρτήσεις" και ξανά "παλαιότερες αναρτήσεις" μέχρι που δε θα έχει άλλο :).

Το ιστορικό του Carousel
Το Carousel γεννήθηκε σαν ιδέα έπειτα από την ανάγκη μας να εκφράσουμε την δημιουργικότητά μας, να προσθέσουμε περισσότερο φως και χρώμα στον κόσμο που μας περιβάλει.

Ένα «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» στην πρόσοψη κάποιου άδειου καταστήματος, ένα τηλεφώνημα στον αριθμό του ενοικιαστηρίου (περισσότερο από περιέργεια σχετικά με το εφικτό και το ανέφικτο) και στη συνέχεια, στα όνειρά μας, να βάφουμε τοίχους στα αγαπημένα μας χρώματα να φυτεύουμε λουλούδια σε πέργκολες να τοποθετούμε ράφια σε τοίχους να τα γεμίζουμε με τα παιχνίδια παιδικών ονείρων ενώ αγαπημένη μουσική να παίζει στα ηχεία και να γεμίζει τα όνειρα με μελωδία!

Τον επόμενο καιρό τα όνειρα άρχισαν να υλοποιούνται με την ιδιαίτερη υποστήριξη του Φίλιππου και της Ελίνας που ξενύχτησαν αμέτρητες βραδιές μαζί μας συζητώντας και αναλύοντας ιδέες, σκέψεις και εκδοχές. Με την ιδιαίτερη υποστήριξη του του Τατά ο οποίος με το γέρικο Seat Ibiza δεκαετίας 80 διέσχισε μαζί μας τη μισή Ελλάδα για επισκέψεις σε προμηθευτές, εκθέσεις, μεταφορά υλικών και προϊόντων. Της Χαράς η οποία με τον δικό της τρόπο βοήθησε στην υλοποίηση του ονείρου. Της Ντίνας που από την πρώτη στιγμή πήρε επάνω της το Carousel της Άρτας κρατώντας το στο επίπεδο που του πρέπει. Και τέλος της μικρούλας -τότε- Μαρίας η οποία δίδαξε σε όλους μας μυστικά που δεν θα τα διαβάζαμε σε κανένα βιβλίο γιατί απλώς δεν υπάρχουν γραμμένα πουθενά. Μυστικά που μόνο ένα παιδί μερικών μηνών τα γνωρίζει και τα μεταδίδει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Ο Δεκέμβρης του 2006 μας βρήκε μέσα στο Carousel γεμάτους ενθουσιασμό. Η πίστη μας στο όνειρο υπερτερούσε όλων των άλλων και η ανταπόκριση των ανθρώπων μάς έδινε καθημερινά περισσότερη ενέργεια. Θέσαμε υψηλούς στόχους: υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας να αισθανόμαστε τον ενθουσιασμό και την αγνότητα των πρώτων εκείνων ημερών, να μην αφήσουμε την μαγεία να χαθεί από μέσα μας, να βιώνουμε το όνειρο σε όλο του το μεγαλείο.

Τα χρόνια περνούσαν με το Carousel να πηγαίνει όπου κι εμείς, να βλέπει μέσα από τα μάτια μας, να χαίρεται και να λυπάται μαζί μας κι εμείς να χαιρόμαστε και να λυπόμαστε μέσα από αυτό, να το μαθαίνουμε και να μας μαθαίνει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ.

Τον Δεκέμβρη του 2008, σε συνέχεια του αρχικού μας ονείρου προέκυψε το Carousel στην Άρτα κι εμείς πειστήκαμε ακόμη περισσότερο πως η ζωή είναι αναπάντεχη και γεμάτη εκπλήξεις. Αρκεί να είσαι τολμηρός κι ανοιχτός σε αυτές. Την άνοιξη του 2010 το Carousel της Αλεξάνδρειας μεταφέρθηκε κεντρικότερα, σε μεγαλύτερο χώρο όπου στεγάστηκε έως και τον Νοέμβριο του 2015.

Τον Απρίλιο του 2014 το Carousel της Άρτας μεταφέρθηκε στο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα.

Για κάποια φεγγάρια, κατά στο 2009/2010, το Carousel υπήρξε και στα Γιαννιτσά... 

Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων είχαμε την χαρά να πραγματοποιήσουμε πλήθος εκδηλώσεων οι οποίες προσέφεραν χαμόγελα σε εκατοντάδες πρόσωπα, μικρών και μεγάλων. Παραστάσεις, εκδηλώσεις δημιουργικότητας, χάπενινγκ κ.α.

Και να 'μαστε εδώ, έπειτα από τα τόσα και τα τόσα που συνέβησαν τα χρόνια αυτά που πέρασαν, επηρεάζοντας τον καθένα, εμάς, εσάς, όλους, σπρώχνοντας μας με ορμή για να αποπροσανατολιστούμε, γεγονότα και καταστάσεις δύσκολες στα χρόνια αυτά της κρίσης. Όμως πάντα μα πάντα, με έναν μαγικό τρόπο, στο τέλος όλα γίνονταν όπως έπρεπε να γίνουν. Ανεξήγητα. Σαν από θαύμα. Όλα γίνονταν έτσι όπως έπρεπε να γίνουν. Και συνεχίζουν... 

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, τη δύναμη και για όλα τα άλλα.

Αγλαΐα Σταυρούλα – Μανώλης Κουτσάκας

Στοιχεία επιχείρησης
Επωνυμία: Σταυρούλα Αγλαΐα
Διακριτικός τίτλος: Carousel (παιχνίδι, δώρο, διακόσμηση)
ΑΦΜ: 111820035
ΔΟΥ: Άρτας
Έδρα: Άρτα, Σκουφά 98, τκ 47100
Αρ, Γ.Ε.ΜΗ 021637726000

Post your comment

Carousel.gr